Gert Huzink neemt de positieve punten uit de afgelopen week mee en de negatieve punten moeten voor de Dakar Rally opgelost worden. De kopman van Riwald Dakar greep donderdag op de laatste dag van de Rallye du Maroc net naast de overwinning omdat de proef ingekort werd.

De laatste proef zou 290 kilometer lang zijn, maar werd halverwege ingekort vanwege opkomende mist. Daardoor kon de veiligheid niet gewaarborgd worden door de organisatie. “Vandaag hebben we wel een mooie dag gereden, maar die werd ingekort vanwege de mist”, zegt Huzink. “Dat is jammer. Aan het begin verloren we tijd in het stof van Gerrit Zuurmond en dat wilde ik in de tweede helft nog goedmaken, maar die kans kregen we helaas niet. Dat is jammer, anders hadden we nog een etappe kunnen winnen.”

Het bleef bij de tweede plek. In de geneutraliseerde kilometers naar de finish had Huzink tijd om de afgelopen zes etappes, waarin diverse problemen opspeelden, te overdenken: “Ik heb het onderweg naar de finish nog eens overdacht. We hebben goede en slechte dingen meegemaakt, we moeten de goede dingen eruit halen en de slechte dingen moeten we oplossen. Het is een leerzame week geweest, we hebben veel getest. We hebben veel geleerd over de truck, in goede en slechte opzichten. Ik denk dat er nog huiswerk is voor Dakar, maar dat het uiteindelijk wel goedkomt.”

De truck wordt de komende weken van voor naar achter en van onder tot boven helemaal nagekeken en geprepareerd voor de Dakar Rally. Voor de verscheping naar Saudi-Arabië staat echter de jaarlijkse Dakar pre-proloog nog op het programma. “De pre-proloog zijn we graag bij, daar komen altijd zoveel mensen en daar moeten we ons gezicht laten zien. Dat doen we met plezier en rijden we daar nog een paar rondjes.”