Gert Huzink staat net na de finish van de special en geeft zijn eerste reactie:
“De eerste dag zonder problemen en direct een 5e plek! Het was een zeer zware special waarin je echt geen seconde mocht verzaken want dat werd direct afgestraft door een lekke band of andere schade. Doordat we achter in het veld moesten starten hadden we erg veel last van het stof, waardoor een foutje snel gemaakt is. Gelukkig kwamen wij daar goed en snel doorheen.
De proef werd veel afgewisseld met zandpistes en stenen en dat ligt ons truckje wel! We hebben nog niet op de limiet gereden maar hadden wel een lekker snel ritme. Ik hoop dat we vanaf nu van de problemen bespaard blijven. Dan kunnen we in de top 10 blijven rijden en dat rijdt een stuk prettiger.”

Het team moet nu nog zo’n honderd kilometer afleggen voordat ze in het bivak van Al-Ula zijn.

Daar is Pascal met zijn truck en bemanning al gearriveerd, ook hij geeft een reactie op zijn 8e finishplek:
“Dit was weer een prachtige en echte Dakar etappe! Jan heeft perfect genavigeerd en Stefan heeft de banden heel goed in de gaten gehouden. En ik hoefde enkel het gas maar in te trappen! Dus, een perfecte samenwerking in de truck. En dat het een perfecte samenwerking in het gehele team is, is ook wel duidelijk; super tevreden dat Gert mij vandaag (niet fysiek maar in de tijdswaarneming) voorbij kon rijden! Twee trucks in de top 10, dat belooft veel goeds.”